BCE-medarbejdere sikrede AU-sejr i Universiteternes Beer Battle

Vinderøllen på Folkemødet på Bornholm blev Second Hand Ale, brygget af de tre BCE-medarbejdere, Bo Spange Sørensen, Johannes Lønstrup Jensen og Henning Sejer Jakobsen.

Bo Spange Sørensen med pokalen.

Til årets Folkemøde på Bornholm i år blev der arrangeret "Universiteternes Beer Battle", hvor Aarhus Universitet kæmpede mod DTU og Københavns Universitet om at præsentere den bedste fermenteringsteknologi.

Det blev Aarhus Universitet, der løb med sejren, og det var de tre BCE-medarbejdere, Bo Spange Sørensen, Johannes Lønstrup Jensen og Henning Sejer Jakobsen, der havde brygget vinderøllen Second Hand Ale.

- Brygning handler om meget andet end øl. På Aarhus Universitet bruges ølbrygningsprocessen som et eksempel på en avanceret bioteknologisk proces, der kan varieres på utallige måder både ved at ændre på ingredienser og ved at ændre på procesparametre. Brygningsprocessen indgår i den teoretiske såvel som den praktiske undervisning i fødevareteknologi, udtaler Bo Spange Sørensen til AU Engineerings hjemmeside.

- Vi kan rigtig godt selv lide øllen, og vi glæder os til endnu engang at dyste mod de andre universiteter i næste års konkurrence, siger han videre.