Arbejdstidsregistrering på BCE

Med loven om arbejdstidsregistrering, der trådte i kraft 1. juli 2024, skal alle medarbejdere på danske arbejdspladser som udgangspunkt registrere deres arbejdstid.

Sammen med landets øvrige universiteter følger Aarhus Universitet anbefalingerne fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen for, hvordan loven skal fortolkes og udmøntes i universitetssektoren. Det betyder at: 

  • Teknisk-administrative medarbejdere skal registrere den samlede arbejdstid på linje med de fleste øvrige grupper på det danske arbejdsmarked.  
  • Videnskabelige medarbejdere og ledere med personaleansvar kan på baggrund af en konkret vurdering undtages kravet om tidsregistrering.

Til dig, som skal registrere

Ved din ansættelsesstart modtager du information om, at du skal arbejdstidsregistrere. Herunder kan du se, hvad du i praksis skal gøre.

  • AU har udarbejdet et skema, som skal bruges til tidsregistreringen. Skemaet ligger på Sharepoint, og det skal bruges, hvis din faktiske arbejdstid i væsentlig grad afviger fra din timenorm, som for de fleste fastansatte er 37 timer pr. uge.
  • Sekretariatet sørger for, at du på BCEs SharePoint site under siden ”BCE working time registration” kan finde det skema, som du skal bruge til registrering. Skemaet indeholder en vejledning, men du kan også finde yderligere information her.
  • Det er kun dig, din leder og sekretariatet, som har adgang til skemaet.
  • Skemaet dækker indeværende år, og er forhåndsudfyldt med en ugentlig arbejdstid på 37 timer. Hvis du arbejder mindre end 37 t/u (hvis du f.eks. er ansat med en ugentlig timenorm på 30 timer) skal du huske at rette din normtid i skemaet.
  • Du behøver blot at registrere væsentlige ændringer i skemaet. Oplever du over en periode en balance mellem din normtid og faktiske arbejdstid, kan du derfor lade skemaet stå med forhåndsregistreringen.
  • Det er institutledelsens ønske, at normtid og faktisk arbejdstid er i balance ved udgangen af hver måned. Oplever du at dette ikke er tilfældet, skal du tage kontakt til din leder for at sikre, at I jævnligt har dialog om din arbejdsmængde.
  • I begyndelsen af hvert år tildeles du automatisk et nyt arbejdstidsskema, som du tilgår på samme måde som det gamle. 

Ferie og fravær

Du skal registrere ferie og andet fravær i mitHR, ligesom du også skal registrere eventuelt projektarbejde i ProjektTid, hvis du er blevet fortalt dette.

Formålet med lovgivningen om arbejdstidsregistrering er alene at sikre en balance mellem medarbejdernes ugentlige normtid og faktiske arbejdstid. Skemaet kan ikke håndtere ferie-/fraværsadministration, eller dokumentation af projekttid overfor eksterne projekter. Omvendt kan mitHR ikke facilitere det krav om arbejdstidsregistrering, som den nye lovgivning pålægger EU's arbejdsgivere. Derfor er skemaet til arbejdstidsregistrering og mitHR/ProjektTid adskilt, og vil fortsat være det.

Har du brug for information om ferie og fravær på institutet, kan du læse mere her.

Til dig, som er undtaget krav om registrering

Undtagelse fra kravet om tidsregistrering sker på baggrund af en konkret vurdering af den enkelte medarbejders stillingstype, jobfunktion og arbejdsopgaver. Hvis du undtages kravet om tidsregistrering vil oplysningen tilføjes til dit ansættelsesbevis. 

Ferie og fravær

Kravet om arbejdstidsregistrering er adskilt fra ferie- og fraværsregistrering i mitHR, samt registrering af tid på eksterne projekter i ProjektTid. Derfor skal du fortsat registrere ferie og andet fravær i mitHR, ligesom du også skal registrere eventuelt projektarbejde i ProjektTid, hvis du er blevet fortalt dette.

Har du brug for information om ferie og fravær på institutet, kan du læse mere her.